Βόλεϊ Ανδρών: “Περίπατος” το ντέρμπι κορυφής

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε για την ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου το 2012. Στο ντέρμπι ανάμεσα στον πρωτοπόρο Άργη Καλαμάτας και τη δεύτερη της βαθμολογίας Ομόνοια, η ομάδα της Ναυπάκτου πήρε μία απρόσμενα εύκολη νίκη με 3-0 και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου.

Κανένα περιθώριο δεν άφησαν οι παίκτες της Ομόνοιας στους καλαματιανούς, από το ξεκίνημα ως το τέλος του αγώνα. Έχοντας στη βασική εξάδα τους πιο έμπειρους παίκτες με την προσθήκη των Γραββάνη και Θεοφάνη στη θέση των κεντρικών, πήρε από την αρχή το πάνω χέρι και το κράτησε ως το τελικό 3-0. Ο Άργης δεν δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση, βρέθηκε σε κακή ημέρα, κάνοντας το ντέρμπι παράσταση για έναν ρόλο.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ως το 9-10 όταν με ένα σερί καλών σερβίς από τον Μπέκο και στη συνέχεια από τον Μητρόπουλο, η Ομόνοια πήρε προβάδισμα 5 πόντων στο 20-15. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κι έτσι το σετ με 25-16 πήγε στην Ομόνοια. Με πρωταγωνιστές τους Μπέκο-Γραββάνη και τη βοήθεια από τους Τσούση και Θεοφάνη το δεύτερο σετ πήγε πολύ εύκολα στους γηπεδούχους με τους καλαματιανούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των παικτών της Ομόνοιας. Το τελικό 25-9 άλλωστε είναι χαρακτηριστικό της εικόνας των δύο ομάδων. Έχοντας πάρει φόρα από τα δύο πρώτα σετ και με τη βοήθεια των φίλων της στην εξέδρα, που ζέσταιναν με τις φωνές τους ένα κατά τα άλλα παγωμένο γήπεδο, η Ομόνοια μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ φτάνοντας νωρίς νωρίς στο +8, στο 15-7, για να πάρει τελικά και το τρίτο σετ με 25-15 σε συνολικά 52 λεπτά αγώνα.

Διπλό ήταν το κέρδος για την Ομόνοια που όχι μόνο κέρδισε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και ανέβηκε αυτή στην κορυφή αλλά έχει πάρει και μεγάλη διαφορά ώστε να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Καλαμάτας.

 

Πολύ καλός για την Ομόνοια επιθετικά ο Γιάννης Μπέκος. Σημαντικές βοήθειες από τον Φώτη Γραββάνη. Καλός ο λίμπερο Τσούσης μάζευε τα πάντα στην άμυνα αλλά πολύ σημαντική η συνεισφορά του κεντρικού Θεοφάνη, στην επιστροφή του στα γήπεδα με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Για τους ναυπάκτιους ακολουθούν οι διακοπές των εορτών, με την αγωνιστική δραστηριότητα να ξεκινά πάλι στις 12 Ιανουαρίου με την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, που θα βρει την Ομόνοια στη Σπάρτη.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Κόγγος, Γραββάνης, Παύλου, Κομάνι, Τσακανίκας, Μπέκος, Παπαηλιόπουλος, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.

ΠΑΕ Άργης Καλαμάτας: Κόλλιας, Τζαμουράνης, Δημητρακόπουλος, Μπεκύρας, Χιώτης, Πουλουπάτης, Μαυρούλης, Νικολάου, Γαλανόπουλος.

 

Πρεμιέρα με ήττα από την ΕΑΠ για τους παίδες

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η παιδική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Στον εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής ηττήθηκε στην Πάτρα από την ΕΑΠ με 3-0 σετ.

Με μόλις επτά παίκτες στην αποστολή, αφού ο Κεχαγιάς απουσίαζε και για τους μικρότερους δεν έχουν ετοιμαστεί ακόμα τα δελτία από την Ομοσπονδία, η Ομόνοια είχε εξ αρχής δύσκολο έργο κόντρα στο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου της. Ο προπονητής Γιώργος Μητρόπουλος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον βασικό πασαδόρο Κόγγο ως κεντρικό και να μη χρησιμοποιήσει στη θέση του λίμπερο τον Κ. Λουκά γνωρίζοντας από το ξεκίνημα τα μπερδέματα που ενδεχόμενα θα δημιουργούσε. Παρά τις πολλές αλλαγές όμως οι μικροί της Ομόνοιας παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, τουλάχιστον στα δύο από τα τρία σετ, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσουν ένα εξ αυτών στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα της Ναυπάκτου βρέθηκε να κυνηγά το σκορ στο πρώτο σετ αλλά κατάφερε να φτάσει τον αντίπαλο και να προηγηθεί 10-14. Με καλά σερβίς από τον Κανελλόπουλο, που ήταν από τους καλύτερους για τους πατρινούς, η ΕΑΠ προηγήθηκε 19-14 κάνοντας σερί 9-0 αλλά η Ομόνοια απάντησε ισοφαρίζοντας σε 19-19 και 21-21. Η ΕΑΠ όμως είχε τον τελευταίο λόγο και με ένα 4-0 πήρε το σετ 25-21, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων στην υποδοχή. Το δεύτερο σετ ήταν πιο εύκολο για την ΕΑΠ που πήρε προβάδισμα από το ξεκίνημα και το κράτησε ως το τελικό 25-17. Αμφίρροπο ήταν το τρίτο σετ. Το 8-5 της ΕΑΠ το ανέτρεψε η Ομόνοια κάνοντάς το 8-9 και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο από εκεί και μετά ως το 21-20. Λίγο πριν το τέλος η ΕΑΠ πήρε προβάδισμα 23-21 και 24-22 και με ένα λάθος στην άμυνα της Ομόνοιας το σετ πήγε στην πατρινή ομάδα με 25-22 και μαζί και η νίκη με 3-0 σετ.

Πολλά λάθη στην αμυντική της διάταξη για την Ομόνοια που αν θέλει να προκριθεί στα μπαράζ για το final four τουλάχιστον ως δεύτερη θα πρέπει να βελτιώσει πολύ τη λειτουργία της.

Ε.Α.Π. (Αντώνης Γεράνιος): Μακρυγιάννης, Λάτσας, Δρακόπουλος Μ., Κάββουρας, Κανελλόπουλος, Λάππας, Δρακόπουλος Ε., Συνοδινός, Τσαρκάτογλου, Καραγεώργος, Ασημακόπουλος, Γεωργιόπουλος.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Παύλου, Μέτσης, Κομάνι, Λουκάς Κ., Νούλας, Κόγγος, Κόκκαλης Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *